За нас

„Термоинженеринг МПЗ“ ООД е основана през 1990 г. От създаването на фирмата нашите усилия са насочени към изграждане на собствен стил на работа, чиято философия се свежда до следните основни принципи:

 

Креативност професионалният опит и познаването на новостите в технологичните решения и оборудване са в основата на нестандартното ни мислене и индивидуалния подход към всеки проект.

Прецизност – към всеки детайл от работата ни, към която подхождаме с внимание и отговорност.

Разумен компромисмежду технически перфекционизъм и цена, който превръща инженерните идеи в успешни инженерни решения, базирани на качествени пазарни продукти.

Лоялност – в отношенията с партньори, клиенти и конкуренти.

 

С активната си дейност и отличната работа през годините, „Термоинженеринг МПЗ” се подрежда сред лидерите в България в изграждането на системи в областта на Отоплението, Вентилацията и Климатизацията.

На какво можете да разчитате ВИЕ като наш КЛИЕНТ:

  • Гарантирано качество на всичко, което правим;
  • Конкурентни цени за проектиране, доставка и монтаж;
  • Надзор и контрол на изпълнението от стартиране на проекта до неговата пълна реализация;
  • Висококвалифициран и своевременен сервиз;
  • Компетентност, коректност и надеждност в лицето на Термоинженеринг МПЗ;

 

Нивото на нашата компетентност по отношение на дейностите описани по-горе е одобрено от независимата Lloyd’s Register Quality Assurance Limited и потвърдено в съответствие с множество системи за управление на качеството.

 

История

2011

През м. Юни 2011 г. въведохме в експлоатация собствена производствена база с модерна автоматизирана линия, тип: MDF CGF1 за правоъгълни въздуховоди и вентилационни елементи като шумозаглушители, неподвижни жалузийни решетки, боксове за вентилатори и филтри, регулиращи клапи и други от английската фирма FIRMAC. Линията произвежда правоъгълни оребрени въздуховоди с интегриран пресован от самия метален лист фланцов профил CGF1 20 mm & 30 mm, който осигурява максимална плътност на въздуховодите в съответствие със стандартите HVAC-DW и SMAGNA.

 

2009 

Във фирмата работят над 100 души висококвалифициран персонал. „Термоинженеринг МПЗ” разполага с централен офис в София, филиал във Варна, две собствени бази за производство на въздуховоди с най-модерни автоматизирани линии в Добрич, постоянна складова база, високопроизводителна техническа екипировка, както и собствен транспорт:

– лекотоварни автомобили

– товарни бусове

–  фургони

 

В структурата на фирмата са обособени следните звена:

– проектиране

– търговски отдел

– ръководители проекти

– технически ръководители

– сервизни групи

– монтажни групи

2007

Затваря се цикълът на инженеринговата дейност на „Термоинженеринг МПЗ”, като се полага началото на ново направление в дейността – започва изграждането на собствена производствена база за въздуховоди и шумозаглушители.

2003

До момента в професионалната биография на фирмата има повече от 120 завършени проекта. Създадена е ефективна организация на работа чрез собствена локална мрежа, управлявана от сървър. Приета е нова система за управление качеството на стандарт БДС EN ISO 9001: 2001.

1999

Дейността на Термоинженеринг МПЗ е разширена в нови направления. Фирмата се позиционира на пазара, като оторизиран дистрибутор на фирмите CARRIER, LOOS International, SIEMENS. Натрупан е значителен опит в реализираните вече над 90 обекта.

1996

Завършено е строителството и обзавеждането на новата сграда. Започва създаването на дилърска мрежа с постоянни партньори.

Термоинженеринг МПЗ вече има утвърдени позиции на пазара. Разполага с добро оборудване и мотивиран екип и успешно участва в реализирането на някои от най-представителните обекти в страната.

1993

Фирмата е преобразувана в дружество с ограничена отговорност. Дейността е разширена и вече обхваща всички елементи от комплексното изпълнение на топлотехнически инсталации и сервизната дейност. Взет е под наем втори офис. Продължава инвестирането в основни средства за дейността. Създадени са добри контакти и взаимодействие с основните задгранични партньори: Carrier и Landis & Gyr. През 1994 г. започва стротелство на собствена сграда с офиси и технически помещения. Фирмата разширява своята дейност и извън границите на страната.

1990

На 27 юни в София е основана „Термоинженеринг МПЗ” като колективна фирма. Активността на новосъздадената фирма е насочена в областта на всички дейности, съпътстващи изграждането на топлотехнически инсталации, като в началото дейността се ограничава в извършване на консултации, проучване и проектиране.